Cazuri similare

Author: Cezar Gherman

Voi posta aici cazuri similare, a unor oameni care au si ei nevoie de sprijin moral sau material. Toate aceste cazuri postate aici le puteti citii mai amanuntit pe blogul trist al Isabellei: http://isabellelorelai.wordpress.com/. Una dintre putinele persoane care incearca sa faca ceva pt cei care au nevoie de ajutor. Multumesc Isabella.

*******************************************************************************************************

                   Andreea Catalina are 19 ani si o malformatie arterovenoasa grava. De 4 ani are dureri de cap pe partea dreapta, iar de 4 luni a început sa „vada ca prin ceata”. Asa s-a descoperit malformatia, la un RMN. Medicii români au recomandat embolizari succesive ale venelor si arterelor afectate. Andreea are nevoie de o interventie chirurgicala pe care medicii nostri o considera periculoasa.

                                            

 

                 La fel de periculoase sunt însa si embolizarile efectuate în spitalele din România. Si, pentru ca se pot face la noi, chiar daca sunt în faza de pionierat, evident ca statul nu acorda E 112… Pentru sistemul românesc de sanatate nu conteaza ca Andreea Catalina are doar 19 ani, ca este studenta si sefa de grupa la Facultatea de Management, ca are o familie care o iubeste, ca are o viata înainte, ca vrea sa traiasca normal si simplu… Nu conteaza daca Andreea Catalina orbeste sau ramâne paralizata în urma „experimentelor”, nici daca moare, ca doar nu ar fi primul si ultimul caz… Andreea Catalina Matei are sanse. La INI Hanovra se poate. Acolo te duci pe targa si te întorci acasa pe picioare. Andreea are programare pentru operatie pe 6 ianuarie 2009 si are nevoie de 25.000 de euro. UPDATE 18 ianuarie 2009: Catalina a pierdut programarea din 6 ianuarie pentru ca a strâns doar 2.000 de euro. Are o noua programare la operatie pe 20 martie 2009. Mai are nevoie de 23.000 de euro.

Daca puteti si doriti sa ajutati:

PIRAEUS BANK – Sucursala Mihalache

RON: RO 32 PIRB 4206 3594 5200 1000

EURO: RO 97 PIRB 4206 3594 5235 0000

COD SWIFT: PIRBROBU

Adresa Bancii: Bd. Ion Mihalache nr. 42-52, sector 1, 011193, Bucuresti

BRD – Sucursala Triumf

RON: RO 12 BRDE 445 SV 3076 5404 450

EURO: RO 51 BRDE 445 SV 3076 5594 450

COD SWIFT: BRDEROBU
Adresa Bancii: Bdul Ion Mihalache nr.45, Sector 1, 011173, Bucuresti
Titular: Catalina Andreea Matei

Buna ziua, ma numesc Andreea Catalina Matei, am 19 ani, sunt studenta si am o problema de sanatate. Am fost diagnosticata cu malformatie arterio venoasa cerebrala parieto occipitala dreapta profunda. Totul s-a descoperit in momentul in care am inceput sa nu mai vad cu jumatate din ochiul stang si, in urma unei investigatii numita angio RMN, s-a descoperit ca o dilatatie saculara din malformatie s-a rupt si s-a format un hematom care apasa pe cortexul occipital, motiv pentru care nu mai vedeam (in creier, caile se incruciseaza). Datorita faptului ca malformatia este mare, intinsa pe doua zone ale cortexului, este profunda, se alimenteaza din amandoua sistemele de irigatie ale creierului si are si dilatatii saculare, riscul de interventie este foarte mare (s-ar putea sa orbesc). Secventa de lucru ar fi: embolizari succesive, apoi gamma knife, apoi interventie chirurgicala deschisa. Experienta de tip embolizare in Romania este la inceput si, consultand cativa neuroradiologi si neurochirurgi, am fost sfatuita sa incerc sa fac aceste interventii in alta tara (Franta, Ungaria, Germania, Italia) deoarece exista riscul orbirii printr-un accident vascular intins in cazul nereusitei. Din nefericire, nu am posibilitatea materiala sa fac aceasta. Daca ar putea exista o modalitate in care m-ati putea ajuta, v-as fi recunoscatoare. Sunt la inceput de drum si imi doresc mult sa imi pot duce pana la capat drumul pe Pamant. Va multumesc din suflet ca v-ati facut timp sa cititi pana la capat.”  Catalina.

*******************************************************************************************************

     ANDRADA A STRANS BANII DE CARE AVEA NEVOIE. Multumesc celor care au ajutat-o.